Sposób przygotowania:
Kawałki kurczaka z piekarnika
Marynata;
Składniki na marynatę łączymy razem i dokładnie mieszamy.
Udka kurczaka dzielimy na połówki, dokładnie oczyszczamy, płuczemy i osuszamy.
Następnie dokładnie nacieramy przygotowaną wcześniej marynatą, zakrywamy ścierką i odkładamy na 60 minut do lodówki, albo gdzieś w chłodne miejsce.
Po tym czasie kawałki kurczaka układamy na blasze i pieczemy w średnio nagrzanym piekarniku do miękkości mięska.
Składniki na marynatę łączymy razem i dokładnie mieszamy.
Udka kurczaka dzielimy na połówki, dokładnie oczyszczamy, płuczemy i osuszamy.
Następnie dokładnie nacieramy przygotowaną wcześniej marynatą, zakrywamy ścierką i odkładamy na 60 minut do lodówki, albo gdzieś w chłodne miejsce.
Po tym czasie kawałki kurczaka układamy na blasze i pieczemy w średnio nagrzanym piekarniku do miękkości mięska.


gusia1000