Sposób przygotowania:
Cannelloni z mięsemETAP 1:
Cebulę obrać i posiekać, zeszklić na oleju. Wrzucić do niej zmielone mięso, przecisnąć 3 ząbki czosnku, doprawić roztartymi ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem i smażyć kilkanaście minut. Wlać połowę koncentratu pomidorowego ze słoiczka i wymieszać. Wyłączyć gaz.
Na tarce zetrzeć ser i ok. 100 g wymieszać z sosem. Rurki makaronowe nadziewać przygotowanym farszem i układać w naczyniu żaroodpornym.
Resztę koncentratu pomidorowego wymieszać z ok. 125 ml przegotowanej wody, dodać sos pomidorowy. Doprawić ziołami prowansalskimi, solą, pieprzem i przeciśniętym przez praskę ząbkiem czosnku. Sosem zalać rurki makaronowe.
Posypać resztą startego sera. Wstawić do piekarnika i piec ok. 40 min. w temp. 180 stopni. Podawać na gorąco.