Sposób przygotowania:
Roladki schabowe z bobem i wędzonym twarogiemETAP 1:
Plastry schabu cienko rozbić i włożyć do zimnego mleka. Odstawić do lodówki na parę godzin albo najlepiej na całą noc. Wyjąć z mleka, osuszyć i oprószyć solą z pieprzem.
ETAP 2:
Bób ugotować w wodzie z dodatkiem soli i szczypty cukru. Gotować 10 minut sprawdzając czy jest miękki. Jeżeli bób jest młody czas gotowania jest krótszy.
Po odsączeniu, przepłukać zimną wodą i przestudzony obrać z łupinek.
Cebulę pokroić w drobną kostkę i usmażyć na rumiano na oleju czosnkowym.
Dodać do ugotowanego bobu i razem z twarogiem rozgnieść tłuczkiem do ziemniaków. Przyprawić solą i pieprzem.
ETAP 3:
Pastę z bobu rozłożyć na rozbitym mięsie i zwinąć w rulonik, najlepiej wzdłuż dłuższego boku.
Mięso owinąć szczelnie cienkimi plasterkami boczku. Smażyć na rozgrzanym oleju ze wszystkich stron, aż mięso będzie gotowe.
Boczek powinien mocno się przyrumienić. Podawać z ziemniakami i surówką. Smacznego :)
skuter5
lukrowanepierniczki
Czekoladka 2