Mniam1

Mniam1

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 871]

Roladki schabowe z bobem i wędzonym twarogiem

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Roladki ze schabu z rozgniecionym bobem i wędzonym twarogiem, a wszystko to otulone plasterkami boczku.

Roladki schabowe z bobem i wędzonym twarogiem

Składniki:

Roladki schabowe z bobem i wędzonym twarogiem

 

Sposób przygotowania:

Roladki schabowe z bobem i wędzonym twarogiem

ETAP 1:

Roladki schabowe z bobem i wędzonym twarogiem
Marynowane mięso wyjąć z mleka i osuszyć.

Plastry schabu cienko rozbić i włożyć do zimnego mleka. Odstawić do lodówki na parę godzin albo najlepiej na całą noc. Wyjąć z mleka, osuszyć i oprószyć solą z pieprzem.

ETAP 2:

Roladki schabowe z bobem i wędzonym twarogiem
Bób rozgnieść razem z twarogiem i przyprawić.

Bób ugotować w wodzie z dodatkiem soli i szczypty cukru. Gotować 10 minut sprawdzając czy jest miękki. Jeżeli bób jest młody czas gotowania jest krótszy.

Po odsączeniu, przepłukać zimną wodą i przestudzony obrać z łupinek.

Cebulę pokroić w drobną kostkę i usmażyć na rumiano na oleju czosnkowym.

Dodać do ugotowanego bobu i razem z twarogiem rozgnieść tłuczkiem do ziemniaków. Przyprawić solą i pieprzem.

ETAP 3:

Roladki schabowe z bobem i wędzonym twarogiem
Mięso zwijać z pastą w roladkę i owinąć boczkiem.

Pastę z bobu rozłożyć na rozbitym mięsie i zwinąć w rulonik, najlepiej wzdłuż dłuższego boku.

Mięso owinąć szczelnie cienkimi plasterkami boczku. Smażyć na rozgrzanym oleju ze wszystkich stron, aż mięso będzie gotowe.

Boczek powinien mocno się przyrumienić. Podawać z ziemniakami i surówką. Smacznego :)