Sposób przygotowania:
Kawowa pianka
BISZKOPT: Białka ubijamy na sztywno. Najlepiej dodać przed ubijaniem do nich szczyptę soli. Następnie dokładamy cukier, a gdy się rozpuści dokładamy po jednym żółtku. Do puszystej masy jajecznej dodajemy mąkę oraz proszek. Mieszamy.Wylewamy na blaszkę i pieczemy około 15 min w 180˚C . W ten sposób należy upiec 2 biszkopty MASA: Połowę mleka gotujemy z cukrem. Do drugiej dodajemy mąkę, budyń, cukier waniliowy oraz żółtka. Mieszamy całość i zalewamy gotujące mleko. Gotujemy budyń, a następnie studzimy. Ucieramy masło. Stopniowo dodajemy budyń. Na końcu dokładamy alkohol dla zaostrzenia smaku masy PIANKA I PRZEŁOŻENIE Czekoladę ścieramy na tarce. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie, a następnie studzimy. Schłodzoną śmietankę ubijamy. Do ubitej dodajemy rozpuszczoną kawę i cukier puder. Następnie dokładamy tartą czekoladę. Mieszamy. Na koniec wlewamy żelatynę. Przełożenie: Biszkopt, masa rumowa, pianka kawowa, biszkopt, dekoracja
marietta
jaga85
Przy dobrym placku trzeba się napracować:) Pozdrawiam! Cieszę się, że się podoba.