Sposób przygotowania:
Kebab po mojemu
Zaczynamy od sałatki.
Kapustę pekińską szatkujemy na nieduże cząstki, wrzucamy do dużej miski. Zielonego ogórka opłukać i pokroić w małą kosteczkę.
Pomidora umyć, pokroić w kostkę lub półksiężyce. Kukurydzę odsączyć, razem z ogórkiem i pomidorem dorzucić do kapusty. Czosnek rozdusić w wyciskaczu lub drobno pokroić.
Do miski włożyć 3-4 łyżki majonezu, 3 łyżki śmietany 18% oraz czosnek i wymieszać. Sosem czosnkowym zalać produkty w misce, dobrze wymieszać. Odrobinę schłodzić.
Frytki wstawić wg przepisu z opakowania. Gotowe frytki posolić.
Pierś obrobić, pokroić w kostkę +/- 2x2cm. W szklance wymieszać 3-4 łyżki oleju i 2 płaskie łyżeczki przyprawy – Kebab. Zalać mięso, wymieszać by przyprawy pokryły każdy kawałek mięsa, odstawić na 15-20 minut. Usmażyć na patelni do przyrumienienia.
Podawać frytki, trochę mięska i sałatki. Polecam!
Kapustę pekińską szatkujemy na nieduże cząstki, wrzucamy do dużej miski. Zielonego ogórka opłukać i pokroić w małą kosteczkę.
Pomidora umyć, pokroić w kostkę lub półksiężyce. Kukurydzę odsączyć, razem z ogórkiem i pomidorem dorzucić do kapusty. Czosnek rozdusić w wyciskaczu lub drobno pokroić.
Do miski włożyć 3-4 łyżki majonezu, 3 łyżki śmietany 18% oraz czosnek i wymieszać. Sosem czosnkowym zalać produkty w misce, dobrze wymieszać. Odrobinę schłodzić.
Frytki wstawić wg przepisu z opakowania. Gotowe frytki posolić.
Pierś obrobić, pokroić w kostkę +/- 2x2cm. W szklance wymieszać 3-4 łyżki oleju i 2 płaskie łyżeczki przyprawy – Kebab. Zalać mięso, wymieszać by przyprawy pokryły każdy kawałek mięsa, odstawić na 15-20 minut. Usmażyć na patelni do przyrumienienia.
Podawać frytki, trochę mięska i sałatki. Polecam!
Pyza