justynak223

justynak223

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1232]

Kebab z kurczaka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

tańsze wydanie kebaba bo domowe

Kebab z kurczaka Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Kebab z kurczaka

 

  • 1 podwójna pierś z kurczaka
  • kebab gyros z sosem czosnkowym Knorra
  • olej 3 łyżki
  • jogurt naturalny 3 łyżki
  • majonez Babuni 3 łyż.
  • szczypta cynamonu

Sposób przygotowania:

Kebab z kurczaka
Mięso kroimy w nieduże paski. Wsypujemyprzyprawę knorra (większa część opakowania) do miseczki, dodajemy olej. W takpowstałej marynacie dokładnie obtaczamy mięso i odstawiamy na godzinę do lodówki. SOS: Sos (miejsza część opakowania)mieszamy z jogurtem, majonezem i cynamonem. Mięso dobrze podsmażamy. Przekładamy na talerz i polewamy sosem. Podajemy z frytkami isałatką z czerwonej kapusty
Kebab z kurczaka
Etap 1 Smażymy mięso
Kebab z kurczaka
Etap 2 Polewamy sosem
Kebab z kurczaka
Etap 3 Podajemy z sałatką i frytkami