beetle

beetle

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 158]

Książka Kucharska: Smaczne dania mięsne. Kuchnia domowa.

Kebab z  kurczaka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Jan Petelski, Kuchnia domowa, smaczne dania mięsne

Kebab z  kurczaka

Składniki:

Kebab z  kurczaka

 

  • 2  filety z  piersi kurczaka,
  • 3  cebule,
  • pieprz, sól

Sposób przygotowania:

Kebab z  kurczaka
Mięso myjemy i  kroimy na drobne kawałki, które solimy i  pieprzymy do smaku. Tak przygotowane kawałki mięsa wrzucamy do głębokiego garnka. W oddzielnym naczyniu gotujemy grubo pokrojoną cebulę przez ok. 25 min., wodę odcedzamy i  po ostygnięciu zalewamy nią mięso pozostawiając w  niej mięso przez 2  godziny. Następnie wyjmujemy mięso, osuszamy ręcznikiem papierowym i  nadziewamy na szaszłyki. Pieczemy na małym ogniu do zarumienienia mięsa. Wówczas smarujemy je wytopionym z  kurczaka tłuszczem.