Sposób przygotowania:
Keczupowe bitki Eliprzygotowanie mięsa
Mięso przekroić na trzy plastry.Płaty mięsa rozbić tłuczkiem do mięsa.
przygotowanie mięsa cd
Połączyć keczup,przyprawę do grilla,czosnek granulowany,sól,pieprz do smaku i dokładnie wymieszać.
Bejcą zalać mięso,przykryć pojemnik i włożyć do lodówki na 3 godziny. Po tym czasie oczyścić z bejcy.
przygotowanie cebuli i czosnku
Cebule i czosnek orać z łupinek. Cebule pokroić w drobną kostkę,czosnek przecisnąć przez praskę.
przygotowanie mięsa cd
Na talerz wysypać mąkę. Osączone z bejcy bitki panierować w mące.
przygotowanie mięsa cd
Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć bitki z obu stron. Dodać cebulę,czosnek i jeszcze chwilę smażyć. Dodać paprykę słodką,bejcę.podlać wodą i dusić do miękkości.
Mięso wyjąć. Pozostałą mąkę wymieszać z wodą,wlać do sosu i zagotować. Ja podałam bitki z ziemniakami i i buraczkami. Smacznego!