Sposób przygotowania:
Kefirowe RacuchyI
![Kefirowe Racuchy Kefirowe Racuchy](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/kefirowe-racuchy-589687.jpg)
1. Mąkę wsypuję do miski, dodaję cukier, sodę, kefir, żółtka jajek. Mieszam dokładnie łyżka.
2. Białka jajek ubijam mikserem i dodaję do reszty składników, delikatnie mieszam.
3. Jabłka myję, obieram, kroję w kostkę, łączę z ciastem, mieszam łyżką.
II
![Kefirowe Racuchy Kefirowe Racuchy](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/kefirowe-racuchy-589688.jpg)
4. Na głębokiej patelni rozgrzewam olej, nakładam łyżką ciasto. Racuchy smażę z obu stron na złocisty kolor.
5. Po usmażeniu studzę i posypuję cukrem pudrem.
III
6. Gotowe.
7. Smacznego.