Sposób przygotowania:
Keks bananowy
1. Olej, cukier, sól i skórkę z cytryny ubijać trzepaczką lub mikserem, aż do rozpuszczenia się cukru.
2. Jajka dodawać po jednym i nadal ubijać, aż powstanie puszysta masa.
3. Mąkę wymieszaną z sodą oczyszczoną i proszkiem do pieczenia przesiać i po trochu dodawać do masy. Na końcu dodać pokrojoną w kostkę czekoladę, banany i posiekane orzechy. Wszystko delikatnie wymieszać.
4. Ciasto przelać do foremek keksowych posmarowanych KASIĄ i wymorzyć papierem do pieczenia.
5. Piec 50-60 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
SMACZNEGO! :)
2. Jajka dodawać po jednym i nadal ubijać, aż powstanie puszysta masa.
3. Mąkę wymieszaną z sodą oczyszczoną i proszkiem do pieczenia przesiać i po trochu dodawać do masy. Na końcu dodać pokrojoną w kostkę czekoladę, banany i posiekane orzechy. Wszystko delikatnie wymieszać.
4. Ciasto przelać do foremek keksowych posmarowanych KASIĄ i wymorzyć papierem do pieczenia.
5. Piec 50-60 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
SMACZNEGO! :)