Sposób przygotowania:
Keks czekoladowy
Do dużego garnka włożyć margarynę i rozpuścić na małym ogniu.Następnie dodać wodę, cukier i kakao i wszystko razem wymieszać i zagotować przez 2 minuty.Z garnka odlać 120g do miski powstałej polewy.Polewę w garnku ostudzić a następnie dodać cukier waniliowy,wino, mąkę, proszek do pieczenia i żółtka i wszystko razem miksować przez 10 minut.Białka z jajek dać do osobnej miski i upijać przez 10 minut, powstanie piana , którą należy dodać do ciasta i lekko wmieszać, do połączenia się składników.Przygotować formę do pieczenia- keksówkę , wyłożyć papierem do pieczenia i wlać ciasto.Piec 45 minut w temperaturze 180stopni , w piekarniku. Po upieczeniu i przestygnięciu polać polewą, która została odlana z garnka do miski.Na ciepłą polewę wysypać kokos.