dominika1987

dominika1987

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 282]

Keks Dominiki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszny keks według przepisu mojej babci.

Keks Dominiki

Składniki:

Keks Dominiki

 

Sposób przygotowania:

Keks Dominiki
Przygotować wąską, długą formę. Masło utrzeć na pulchną masę, dodając kolejno jaja, przesiany cukier puder i po trochu mąkę przesianą zmieszaną z proszkiem. Ucierać tak długo, aż masa będzie puszysta. Dodawać wanilię i pokrojone w paseczki bakalie. Włożyć do formy wysmarowanej tłuszczem, wysypanej tartą bułką. Piec w piekarniku nagrzanym do 190 stopni około 1 godziny. Jeśli ciasto szybko się zrumieni, a wewnątrz jest lekko surowe, przykryć papierem. Zrumieniony upieczony keks wyjąć, lekko schłodzić, oddzielić nożem od foremki, wyłożyć na deseczkę.