marta13

marta13

Starszy Kucharz
[Przepisów: 37]

Keks makowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Smaczny keks z białek jaj

Keks makowy

Składniki:

Keks makowy

 

  • 1 szklanka białek
  • 1 szklanka cukru
  • 1 szklanka mąki
  • 1 szklanka maku
  • 1/2 kostki margaryny
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • bakalie

 

Sposób przygotowania:

Keks makowy
Do miski wsypać suchy mak,cukier,mąkę ,proszek do pieczenia.Stopić margarynę i wlać do ciasta.Wymieszać,dodać bakalie.Z białek ubić sztywną pianę,dodać do masy,ostrożnie wymieszać.Wlać ciasto do formy i wstawić do piekarnika na ok.45-55 min.