Sposób przygotowania:
Keks na soku jabłkowym1.
Do miski włożyć pokrojone masło, dosypać cukier trzcinowy oraz cukier waniliowy, zmiksować.
2.
Dodawać po całym jajku, nie przerywając miksowania.
3.
Dosypać mąkę, proszek do pieczenia oraz sól i ponownie zmiksować na jednolitą masę.
4.
Bakalie wymieszać w łyżce mąki, a następnie dodać do ciasta. Tym razem wymieszać łopatką silikonową.
5.
Wlać sok jabłkowy i znowu wymieszać.
6.
Na końcu wlać mleko i dokładnie wymieszać łopatką.
7.
Ciasto przełożyć do foremki ( u mnie aluminiowa, bo ciasto było przeznaczone do poczęstowania ).
Wierzch ciasta posypać wiórkami cukrowymi.
8.
Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C i piec przez 1 godzinę.
9.
Smacznego !