Sposób przygotowania:
Keks pieczarkowy
Żółtka oddzielamy od białek. Ucieramy z masłem. Wsypujemy przesianą mąkę i proszek do pieczenia. Mieszamy. Białka ubijamy , dodajemy sól. Delikatnie mieszamy z ciastem.Ser trzemy na tarce na dużych oczkach. Wędlinę kroimy w kosteczkę. Paprykę wydrążamy , również kroimy w kosteczkę. Cebulę obieramy i drobno siekamy. Pieczarki czyścimy , kroimy w kosteczkę. Podsmażamy razem z cebulką na niewielkiej ilości oleju. Odstawiamy do ostygnięcia. Paprykę , wędlinę , ser , natkę i ostudzone pieczarki z cebulką dodajemy do ciasta. Mieszamy. Doprawiamy solą , pieprzem i odrobiną papryki. Masę przekładamy do delikatnie wysmarowanej formy keksowej ( ja używałam silikonowej ). Pieczemy ok. 50 min. w temp. 180C. Zajadamy! Smacznego!