Sposób przygotowania:
Keks rumowy z bakaliami1.
Do miski włożyć pokrojone masło oraz wsypać dwa rodzaje cukru, zmiksować.
2.
Dodawać kolejno po jednym całym jajku cały czas miksując.
3.
Mąkę przesiać przez sito, dosypać proszek do pieczenia i znowu zmiksować.
4.
Bakalie włożyć do osobnej miski, oprószyć mąką, wymieszać. Dodać do ciasta i wymieszać łopatką.
5.
Wlać biały rum i znowu delikatnie wymieszać.
6.
Na końcu wlać mleko i wymieszać łopatką.
7.
Ciasto przełożyć do foremki ( u mnie aluminiowa, bo ciasto było przeznaczone do poczęstowania ).
8.
Włożyć do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C i piec przez 1 godzinę.
9.
Ostudzone ciasto posypać cukrem pudrem. Smacznego !