Sposób przygotowania:
Keks rumowy z bakaliami1.

Do miski włożyć pokrojone masło oraz wsypać dwa rodzaje cukru, zmiksować.
2.

Dodawać kolejno po jednym całym jajku cały czas miksując.
3.

Mąkę przesiać przez sito, dosypać proszek do pieczenia i znowu zmiksować.
4.

Bakalie włożyć do osobnej miski, oprószyć mąką, wymieszać. Dodać do ciasta i wymieszać łopatką.
5.

Wlać biały rum i znowu delikatnie wymieszać.
6.

Na końcu wlać mleko i wymieszać łopatką.
7.

Ciasto przełożyć do foremki ( u mnie aluminiowa, bo ciasto było przeznaczone do poczęstowania ).
8.

Włożyć do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C i piec przez 1 godzinę.
9.

Ostudzone ciasto posypać cukrem pudrem. Smacznego !