Sposób przygotowania:
Keks wg MichalQl
Orzechy sparzyć wrzątkiem,obrać ze skórki i posiekać.
Suszone owoce namoczyć w ciepłej wodzie,osuszyć i posiekać
na parzę rozpuścić "Kasię" i ostudzić.Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i przesiać.Jajka utrzeć z cukrem.Stale mieszając,dodawać kolejno: mąkę i przestudzoną "Kasię" .
Bakalie i owoce obtoczyć w mące i stopniowo dodawać do masy.
Formę wyłożyć natłuszczonym pergaminem,nałożyć ciasto,wyrównać powierzchnię,posmarować rozmieszanym jajkiem
Przeciąć ciasto dość głęboko wzdłuż formy i wlać w szczelinę odrobinę rozpuszczonej "Kasi"
Piec w średnio nagrzanym (do 180 stopni C) piekarniku.
Po upieczeniu posypać posiekanymi migdałami.
Suszone owoce namoczyć w ciepłej wodzie,osuszyć i posiekać
na parzę rozpuścić "Kasię" i ostudzić.Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i przesiać.Jajka utrzeć z cukrem.Stale mieszając,dodawać kolejno: mąkę i przestudzoną "Kasię" .
Bakalie i owoce obtoczyć w mące i stopniowo dodawać do masy.
Formę wyłożyć natłuszczonym pergaminem,nałożyć ciasto,wyrównać powierzchnię,posmarować rozmieszanym jajkiem
Przeciąć ciasto dość głęboko wzdłuż formy i wlać w szczelinę odrobinę rozpuszczonej "Kasi"
Piec w średnio nagrzanym (do 180 stopni C) piekarniku.
Po upieczeniu posypać posiekanymi migdałami.