Izka192

Izka192

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 127]

Keks z bakaliami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 20
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Prosty i szybki w przygotowaniu. Świetny do kawy i na spotkania ze znajomymi lub rodziną. Poradzi sobie z nim każdy nawet niezbyt dobry "Piekarz":)

Keks z bakaliami Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Keks z bakaliami

 

Sposób przygotowania:

Keks z bakaliami
Jajka ubijamy z cukrem na pulchną masę. Miękką margarynę rozmiksowujemy i dodajemy stopniowo jajka utarte z cukrem. Następnie wsypujemy przesianą mąkę z dodanym proszkiem do pieczenia oraz mleko aby masa nabrała odpowiedniej konsystencji. Bakalie i pokrojone na drobno orzechy oprószamy mąką i dodajemy do masy. Mieszamy łyżką i wylewamy ciasto na przygotowaną keksówkę. Pieczemy ok. 1 w temp. 170 stopni.
Keks z bakaliami
Utarte jajka z cukrem i tłuszczem w trakcie dodawania mąki
Keks z bakaliami
Mieszanka bakalii do keksów i orzechy oprószane mąką
Keks z bakaliami
Bakalie dodane do masy przed wymieszaniem

Tagi:

jajko jajka keks