betkas

betkas

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 69]

Ketchup-keczup wg betkas

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Domowy sprawdzony ketchup-keczup bez konserwantów. Polecam.

Ketchup-keczup wg betkas

Składniki:

Ketchup-keczup wg betkas

 

Sposób przygotowania:

Ketchup-keczup wg betkas
Pomidory sparzyć i zdjąć skórkę. Pokroić łącznie z innymi warzywami. Dusić do miękkości na małym ogniu dodając ziele i liść laurowy . Przetrzeć przez sito (liść i ziele wyłowić), przyprawić cynamonem, nacią selera w proszku,dodać sól, cukier,szczyptę ziół prowansalskich. Gotować keczup, aż zgęstnieje. Można podawać do potraw po schłodzeniu lub zapasteryzować.Polecam.

Tagi:

zioła