teresa_rm

teresa_rm

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 143]

ketchup z cukini

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

wspaniała alternatywa dla popularnego dodatku

ketchup z cukini

Składniki:

ketchup z cukini

 

  • 1,5 kg cukini
  • 0,5 kg cebuli
  • 0,5 kg cukrupapryka słodka.ostra,pieprz
  • 2 przeciery pomidorowe po 200g
  • 1 szkl octu
  • 4 łyzki sol

Sposób przygotowania:

ketchup z cukini
Cukinię zetrzeć na tarce,zasolić i odstawić na 6 godz,nie odcedzać.Następnie dodać cukier i gotować na wolnym ogniu 20 min.Po zdjęciu z ognia dodać paprykę słodką i ostrą oraz pieprz według uznania.Im więcej tym ketchup będzie ostrzejszy.na końcu dodać przeciery pomidorowe,wlać szklankę octu i gotować 10 min.Jeszcze gorące zmiksować na gładką masę,przełożyc do słoiczków i gorące odwracać.

Tagi:

cukinia