Mniam1

Mniam1

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 871]

Ketchupowe naleśniki z jajecznicą

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 11

Jajecznica z cebulką zawinięta w naleśnik o smaku ketchupu. Smaczny pomysł na śniadanie, jeżeli tradycyjna forma podania jajecznicy nam się znudziła :)

Ketchupowe naleśniki z jajecznicą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ketchupowe naleśniki z jajecznicą

 

  • CIASTO NA NALEŚNIKI:
  • 1 szklanka mąki pszennej
  • 2 jajka
  • 1/2 szklanki mleka
  • 1/2 szklanki wody
  • 1/3 szklanki ketchupu łagodnego

 

Sposób przygotowania:

Ketchupowe naleśniki z jajecznicą
Przygotować ciasto na naleśniki ucierając jajka do białości i dodając pozostałe składniki. Porcje jednolitego ciasta wlewać na patelnię i smażyć naleśniki. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na patelni. Wbić jajka i usmażyć jajecznicę doprawiając solą i pieprzem. Nie wysmażać bardzo, tylko do momentu ścięcia się białka. Na naleśniki wykładać jajecznicę i zwijać w rulonik. Od razu podawać. Smacznego!
Ketchupowe naleśniki z jajecznicą
Przygotować ciasto dodając również ketchup.
Ketchupowe naleśniki z jajecznicą
Cebulę pokroić i zeszklić na patelni. Wbić jajka.
Ketchupowe naleśniki z jajecznicą
Jajka wymieszać z cebulą i smażyć, aż białko się zetnie.
Ketchupowe naleśniki z jajecznicą
Na naleśnik wyłożyć porcję jajecznicy i zwinąć w rulonik.