eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Naleśniki z jajecznym farszem Eli

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 10

Pyszne naleśniki z jajecznicą.

Naleśniki z jajecznym farszem Eli

Składniki:

Naleśniki z jajecznym farszem Eli

 

  • Ciasto naleśnikowe:
  • 1 szklanka piwa jasnego
  • 1 szklanka wody
  • 2 jajka
  • sól do smaku
  • 1/2 kg mąki(około-ciasto musi mieć konsystencję śmietany)

 

  • Farsz:
  • 20 dkg kiełbasy(ja dałam zwyczajną)
  • 1 cebula
  • 8 jajek
  • sól,pieprz

 

  • olej do smażenia
  • sos czosnkowy(w moich przepisach)

Sposób przygotowania:

Naleśniki z jajecznym farszem Eli
Wszystkie składniki ciasta zmiksowac i usmażyć cienkie naleśniki.
Cebulę drobno posiekać.Kiełbasę obrać z osłonki i pokroić w kostkę.Na patelni rozgrzać odrobinę oleju,wrzucić kiełbasę i cebulę doprawić solą i pierzem i usmażyć.Jajka wybić do garnuszka.Do kiełbasy wlać jajka i usmażyc jajecznicę.Na naleśniki rozłożyć jajecznicę,zwinąć jak krokiety i obsmażyc z obu stron na rumiano,na oleju.Na talerzach ułożyć naleśniki i polać sosem chrzanowym.Smacznego!