Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Biała kiełbasa w młodej kapuście

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczne danie na kolacje z białą kiełbasą i młoda kapustką, papryką i kukurydzą w sosie pomidorowym. Idealne danie na różne imprezy.

Biała kiełbasa w młodej kapuście

Składniki:

Biała kiełbasa w młodej kapuście

 

  • 1 główka kapusty młodej
  • 2 marchewki
  • 1 łyżka Vegety
  • 1 kg kiełbasy białej
  • 2 papryki czerwone
  • puszka kukurydzy
  • 200 ml przecieru pomidorowego
  • papryka ostra
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Biała kiełbasa w młodej kapuście

ETAP 1:

Biała kiełbasa w młodej kapuście
biała kiełbasa z młodą kapustą, marchewką

1. Kapustę drobno szatkujemy i przekładamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy.
2. Do kapusty dodajemy obraną i startą na tarce o dużych oczkach marchew i wsypujemy Vegetę.
3. Kiełbasę kroimy w 2 cm plasterki i przesmażamy na rozgrzanym oleju, następnie przekładamy do kapusty.

ETAP 2:

Biała kiełbasa w młodej kapuście
dodajemy paprykę oraz zagęszczamy mąką pszenną

4. Papryki obieramy z nasion, kroimy w drobne paseczki i również łączymy z kapustą.
5. Na koniec dodajemy odlaną z zalew kukurydzę oraz przecier, doprawiamy solą oraz papryką ostrą i zagęszczamy mąką rozrobioną w małej ilość wody.

ETAP 3:

6. Chwilkę gotujemy i danie gotowe.
7. Smacznego.