Sposób przygotowania:
Młoda biała kapusta z ziemniaczkami i dodatkami
Ziemniaki obrać, pokroić w większa kostkę i ugotować (na pół miekkie).
Boczek wędzony pokroić w kostkę i podsmażyć razem z pokrojoną w plastry kiełbasą, pod koniec smażenia dodać pokrojoną w kostkę cebule.
Kapustę młodą białą poszatkować na większe kawałki.
Ugotować z dodatkiem soli, listka laurowego oraz ziela angielskiego.
Po ugotowaniu wodę z kapusty odlać, a kapustę połączyć z usmażonym boczkiem z kiełbasą i cebulką oraz z ugotowanymi ziemniakami.
Doprawić do smaku pieprzem, solą i podsmażyć jeszcze kilka minut do połączenia składników.
Podawać gorące.
Boczek wędzony pokroić w kostkę i podsmażyć razem z pokrojoną w plastry kiełbasą, pod koniec smażenia dodać pokrojoną w kostkę cebule.
Kapustę młodą białą poszatkować na większe kawałki.
Ugotować z dodatkiem soli, listka laurowego oraz ziela angielskiego.
Po ugotowaniu wodę z kapusty odlać, a kapustę połączyć z usmażonym boczkiem z kiełbasą i cebulką oraz z ugotowanymi ziemniakami.
Doprawić do smaku pieprzem, solą i podsmażyć jeszcze kilka minut do połączenia składników.
Podawać gorące.
gusia1000