Sposób przygotowania:
Kiełbasa z serem otulona boczkiem
Kiełbasę nacinamy po długości z góry ale nie całkiem do dołu.
W przecięcie wkładamy pokrojony w paski ser żółty oraz kawałki pokrojonego boczku wędzonego.
Całą kiełbasę owijamy cienkimi plasterkami boczku wędzonego ,owijamy w folię aluminiową i zapiekamy w nagrzanym piekarniku do 170 stopni.
Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i podsmażamy obraną ,pokrojoną w pół księżyce cebulę.
Podsmażoną cebulę wykładamy na talerz i nakładamy kiełbasę.
Podajemy z pieczywem.
W przecięcie wkładamy pokrojony w paski ser żółty oraz kawałki pokrojonego boczku wędzonego.
Całą kiełbasę owijamy cienkimi plasterkami boczku wędzonego ,owijamy w folię aluminiową i zapiekamy w nagrzanym piekarniku do 170 stopni.
Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i podsmażamy obraną ,pokrojoną w pół księżyce cebulę.
Podsmażoną cebulę wykładamy na talerz i nakładamy kiełbasę.
Podajemy z pieczywem.
SylaUla
BozenaMatuszczyk
To prawda ale przede wszystkim pyszna;)
gusia1000