Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Kiełbasa smażona różyczka

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Proste , szybkie, dekoracyjne , Na pewno wszyscy znają - ale może ktoś zapomniał.

Kiełbasa smażona różyczka

Składniki:

Kiełbasa smażona różyczka

 

  • 2kiełbasy ( zwyczajnej , Śląska, podlaska )
  • 1 łyżka oliwy do podsmażenia
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżeczka pikantnej przyprawy (zmieszane pieprz , papryka, majeranek, curry, itp.)

 

Sposób przygotowania:

Kiełbasa smażona różyczka
Kiełbasę natrzeć przyprawami iponacinać w ,, kratkę „ z obu stron . Smażyć na oliwie , aż nacięcia się rozwiną i kiełbasa będzie jak ,, jeżyk „ ( różyczka ).Dołożyć masło i dosmażyć . Podawać jako ciepłą przystawkę z pieczywem i musztardą lub danie obiadowe z ziemniakami puree , surówką .