bogusia19

bogusia19

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 222]

Kiełbasa wiejska

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Bardzo fajny i ciekawy przepis. Smacznego.

Kiełbasa wiejska

Składniki:

Kiełbasa wiejska

 

  • 5 kg wieprzowiny, l kg wołowiny, 50 dag słoniny, sól, czosnek, pieprz, ziele angielskie

Sposób przygotowania:

Kiełbasa wiejska
Mięso pokrajać w kostkę, słoninę w podłużne paski, wymieszać razem, dodać sól, pieprz, czosnek (drobno posiekany) i l szklankę wywaru z kości. Wszystko razem dobrze wyrobić i zostawić na l dobę. Napełniać cienkie jelita wieprzowe, przewiązać i zawiesić w zimnym przewiewnym miejscu. Możemy także uwedzić jałowcem ii sparzyć w garnku.