mysza75

mysza75

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 914]

Kiełbasa słoikowa trzy gatunki mięsa

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 20

Kiełbasa ze słoika, polecam jest bardzo dobra. Z trzech gatunków mięsa. Aromatyczna idealna na chlebek :-)

Kiełbasa słoikowa trzy gatunki mięsa Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kiełbasa słoikowa trzy gatunki mięsa

 

  • 3 kg mięsa od szynki
  • 1 pierś z kurczaka duża
  • 1 kg piersi z indyka
  • 4 łyżki majeranku
  • 2 łyżki soli do smaku
  • 1 łyżka pieprzu mielonego
  • 1 główka czosnku
  • 1 szklanka wody

 

Sposób przygotowania:

Kiełbasa słoikowa trzy gatunki mięsa
Mięso kroję na paski, i miele maszynką grube oczka. Do mięsa mielonego dodaję cztery ząbki czosnku sprasowane, majeranek roztarty, sól, pieprz, wodę. Mięso wyrabiamy dokładanie. Słoiki napełniam mięsem. Do każdego dodaję też po jednym ząbku czosnku. Słoiki zagotowuję 2 razy po godzinie. Jednego dnia zagotowuję i na drugi dzień powtarzam.
Kiełbasa słoikowa trzy gatunki mięsa
Mięso od szynki indyk pierś z kurczaka do zmielenia
Kiełbasa słoikowa trzy gatunki mięsa
Zmielone mięso maszynką sitko oczka grube
Kiełbasa słoikowa trzy gatunki mięsa
Doprawaione zmielone mięso majeranek sól pieprz
Kiełbasa słoikowa trzy gatunki mięsa
Mięso doprawione wymieszane włożone do słoikow