edytaha

edytaha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 992]

Kiełbasiane danie z włoską nutą

  • 7
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Kolejne szybkie i smaczne danie dla wygłodniałych "budowlańców" :)

Kiełbasiane danie z włoską nutą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kiełbasiane danie z włoską nutą

 

Sposób przygotowania:

Kiełbasiane danie z włoską nutą
Kiełbasę obrałam ze skórki (tak mi lepiej smakuje), przekroiłam wzdłuż na pół, a następnie na plasterki. Paprykę oczyściłam z gniazda nasiennego, pokroiłam w paseczki. Cebulę obrałam, pokroiłam w półplastry. Na dużej patelni rozgrzałam łyżkę oleju, wrzuciłam kiełbasę i smażyłam ją do zrumienienia. Dorzuciłam paprykę, a po minutce cebulę. Lekko posoliłam. Wszystko razem smażyłam na wolnym ogniu często mieszając, aż papryka i cebula zmiękły. Dodałam pomidory z puszki razem z sosem, doprawiłam do smaku pieprzem, słodką papryką, oregano i bazylią. Całość wymieszałam i dusiłam jeszcze kilka minut, żeby smaki się połączyły. Podałam z gotowanymi ziemniakami.
Kiełbasiane danie z włoską nutą
Do podsmażonej kiełbasy dodałam paprykę.
Kiełbasiane danie z włoską nutą
Na patelnię dołożyłam cebulę i lekko ją posoliłam.
Kiełbasiane danie z włoską nutą
Kiedy papryka i cebula zmiękły dodałam pomidory z puszki.
Kiełbasiane danie z włoską nutą
Wszystko razem dusiłam jeszcze kilka minut,, żeby smaki się połączyły.