Sposób przygotowania:
Pieczony bakłażan z wędliną i marchewką
Bakłażana myjemy i wycieramy, kroimy wzdłuż na dwie połowy. Wyjmujemy miąższ i kroimy na drobno. Marchew myjemy i obieramy ścieramy na tarce jarzynowej. Wędlinę kroimy na małe kawałki. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę.
Na patelni rozgrzewamy olej i wkładamy pokrojone warzywa, marchewkę, wędlinę i mieszankę. Smażymy przez kilka minut. Odstawiamy do ostudzenia. Do przestudzonej masy dodajemy jajko i przyprawy, mieszamy.
Bakłażana nadziewamy przygotowaną masą i wkładamy do blaszki wyłożonej folią aluminiową i przykrywamy. Pieczemy w temperaturze
200 stopni przez 30 minut. Wyjmujemy blaszkę i zdejmujemy folię, posypujemy starym serem i pieczemy przez 5 minut bez przykrycia.
Na patelni rozgrzewamy olej i wkładamy pokrojone warzywa, marchewkę, wędlinę i mieszankę. Smażymy przez kilka minut. Odstawiamy do ostudzenia. Do przestudzonej masy dodajemy jajko i przyprawy, mieszamy.
Bakłażana nadziewamy przygotowaną masą i wkładamy do blaszki wyłożonej folią aluminiową i przykrywamy. Pieczemy w temperaturze
200 stopni przez 30 minut. Wyjmujemy blaszkę i zdejmujemy folię, posypujemy starym serem i pieczemy przez 5 minut bez przykrycia.