WWWiola

WWWiola

Złoty Ekspert
[Przepisów: 883]

Pasztet warzywny

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pasztet z warzyw z jajkiem i kaszą manną. Super zastępuje wędlinę, jak i bezmiesny obiad. Można podawać z ulubionym sosem.

Pasztet warzywny

Składniki:

Pasztet warzywny

 

Sposób przygotowania:

Pasztet warzywny

Warzywa

Pasztet warzywny
Wszystkie warzywa rozdrabniamy odpowiednio.

Warzywa obieramy, myjemy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Cukinię po starciu mocno odciskamy. Cebulę kroimy w drobną kostkę, czosnek przeciskamy przez praskę.

Dodatki

Pasztet warzywny
Do masy można dodać więcej kaszy, jeśli jest zbyt rzadka.

Wszystkie warzywa łączymy w misce, dodajemy jajka, kaszę manną, posiakaną natkę pietruszki. Mieszamy bardzo dokladnie i doprawiamy do smaku.

Pieczenie

Pasztet warzywny
Pasztet serwujemy po lekkim przestygnięciu.

Blaszkę smarujemy masłem i wysypujemy kaszą manną. Przekładamy masę i wyrównujemy. Pieczemy ok 1,5 godz w 190 stopniach.