polcia

polcia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 481]

Kiełbaska toruńska na słodko

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Wszyscy domownicy za nią przepadają

Kiełbaska toruńska na słodko

Składniki:

Kiełbaska toruńska na słodko

 

  • 1/2 kg kiełbasy toruńskiej
  • 4 cebule
  • 4 łyżki przecieru pomidorowego
  • 2 szklanki rosołu drobiowego
  • 1 puszka ananasów
  • sól, pieprz
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Kiełbaska toruńska na słodko
Kiełbasę pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju. Dodać pokrojoną w kostkę cebulę. Chwilę poddusić. Do kiełbasy wrzucić pokrojone w kostkę ananasy. Dodać przecier pomidorowy, doprawić do smaku. Pod koniec dolać bulion. Gotować przez 10 min.

Tagi:

kielbasa