2milutka

2milutka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1486]

Kiełbaska z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 10

Tak przygotowana kiełbaska z warzywami na powietrzu będzie prawdziwym wiosennym rarytasem na obiad czy ciepłą kolację

Kiełbaska z warzywami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kiełbaska z warzywami

 

 

  • Sos:
  • 2 łyżki ketchupu ostrego
  • 2 łyżki oleju
  • 1/2 łyżeczki słodkiej papryki
  • 1 łyżeczka vegety
  • Dodatkowo:
  • folia aluminiowa

Sposób przygotowania:

Kiełbaska z warzywami
Wszystkie warzywa myjemy ,paprykę wydrążamy z nasion i kroimy razem w kostkę mieszamy w misce,oprószamy vegetą. Kiełbaski kroimy na kawałki.Boczek na paski. Sos: Ketchup łączymy z olejem doprawiamy do smaku słodką papryką mieszamy dokładnie. Folię aluminiową rwiemy na kawałki na każdym kawałku kładziemy kiełbasę z boczkiem posypujemy zmieszanymi warzywami i startym żółtym serem polewamy lekko sosem i zawijamy folię układamy na tacce aluminiowej i kładziemy na rozgrzany ruszt.Pieczemy około 20 minut aż warzywa zmiękną. Podajemy gorące.
Kiełbaska z warzywami
wszystkie warzywa siekamy nożem mieszamy
Kiełbaska z warzywami
kiełbaski również kroimy na mniejsze kawałki
Kiełbaska z warzywami
wszystko zawijamy w arkusze folii aluminiowej polewamy sosem
Kiełbaska z warzywami
grillujemy na rozgrzanym ruszcie przez 20 minut