szpileczka

szpileczka

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1249]

Kiełbaski drobiowe zapiekane z ciastem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Szybka przekąska lub kolacja.

Kiełbaski drobiowe zapiekane z ciastem Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Kiełbaski drobiowe zapiekane z ciastem

 

Sposób przygotowania:

Kiełbaski drobiowe zapiekane z ciastem
Ciasto francuskie pokroiłam wzdłuż na cieniutkie paseczki - około 1 centymetrowe i owinełam jednym paseczkiem jedną kiełbaskę. Owinięte dość rzadko, robiąc przerwy, gdyż ciasto francuskie nieco wyrasta przy pieczeniu. Na początku i na końcu kiełbaski ciasto zlepiłam ze sobą żeby się nie rozwijało. Na blaszke wykładam papier do pieczenia i układam w odstępach kiełbaski. Całość posypujemy startym żółtym serem i ziołami. Można również ser pokroić na cienkie plasterki i owinąć kiełbaskę najpierw serem a potem ciastem. Piekłam na najniższym poziomie piekarnika ok 20 minut w temp 200 stopni.
Kiełbaski drobiowe zapiekane z ciastem
Podstawowe składniki to kiełbaski, ciasto francuskie i ser.
Kiełbaski drobiowe zapiekane z ciastem
Kiełbaski z ciastem układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.