Sposób przygotowania:
Kiełbaski Eli z mintajaprzygotowanie ryby

Mintaja odmrozić, osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić na mniejsze kawałki.
przygotowanie pozostałych składników

Cebulę obrać z łupinek i pokroi w kostkę.
przygotowanie pozostałych składników cd

Natkę pietruszki opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem i posiekać.
przygotowanie pozostałych składników cd

Koperek opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić.
przygotowanie pozostałych składników cd

Przygotować pastę curry, bułkę tartą i cytrynę.
przygotowanie kiełbasek

Do malaksera włożyć rybę, dodać curry, bułkę tartą, sok z cytryny, cebulę, natkę pietruszki, koperek i jajko. Doprawić do smaku solą , pieprzem i całość zblędować.
przygotowanie kiełbasek cd

Masę podzielić na 9 części. Brać po 3 patyczki do szaszłyków i oblepiać masą rybną, formując kiełbaski.
Na patelni rozgrzać olej rzepakowy i obsmażyć kiełbaski ze wszystkich stron. Podawać kiełbaski z cząstkami cytryny, keczupem lub majonezem.
Smacznego!