eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Kiełbaski Eli z mintaja

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przygotowałam kiełbaski z mrożonego mintaja z żółtym curry, natką pietruszki i koperkiem. Usmażyłam kiełbaski na oleju.

Kiełbaski Eli z mintaja

Składniki:

Kiełbaski Eli z mintaja

ryba

  • 450 g mrożonego mintaja

pozostałe składniki

dodatki

dodatkowo

  • 27 patyczków do szaszłyków

Sposób przygotowania:

Kiełbaski Eli z mintaja

przygotowanie ryby

Kiełbaski Eli z mintaja
Odmrożonego i osuszonego mintaja pokroić.

Mintaja odmrozić, osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić na mniejsze kawałki.

przygotowanie pozostałych składników

Kiełbaski Eli z mintaja
Obraną z łupinek cebulę pokroić w kostkę.

Cebulę obrać z łupinek i pokroi w kostkę.

przygotowanie pozostałych składników cd

Kiełbaski Eli z mintaja
Opłukaną i osuszoną natkę pietruszki pokroić.

Natkę pietruszki opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem i posiekać.

przygotowanie pozostałych składników cd

Kiełbaski Eli z mintaja
Opłukany o osuszony ręcznikiem papierowym koperek posiekać.

Koperek opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić.

przygotowanie pozostałych składników cd

Kiełbaski Eli z mintaja

Przygotować pastę curry, bułkę tartą i cytrynę.

przygotowanie kiełbasek

Kiełbaski Eli z mintaja

Do malaksera włożyć rybę, dodać curry, bułkę tartą, sok z cytryny, cebulę, natkę pietruszki, koperek i jajko. Doprawić do smaku solą , pieprzem i całość zblędować.

przygotowanie kiełbasek cd

Kiełbaski Eli z mintaja

Masę podzielić na 9 części. Brać po 3 patyczki do szaszłyków i oblepiać masą rybną, formując kiełbaski.
Na patelni rozgrzać olej rzepakowy i obsmażyć kiełbaski ze wszystkich stron. Podawać kiełbaski z cząstkami cytryny, keczupem lub majonezem.

Smacznego!