Sposób przygotowania:
Kiełbaski Eli z mintajaprzygotowanie ryby
Mintaja odmrozić, osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić na mniejsze kawałki.
przygotowanie pozostałych składników
Cebulę obrać z łupinek i pokroi w kostkę.
przygotowanie pozostałych składników cd
Natkę pietruszki opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem i posiekać.
przygotowanie pozostałych składników cd
Koperek opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić.
przygotowanie pozostałych składników cd
Przygotować pastę curry, bułkę tartą i cytrynę.
przygotowanie kiełbasek
Do malaksera włożyć rybę, dodać curry, bułkę tartą, sok z cytryny, cebulę, natkę pietruszki, koperek i jajko. Doprawić do smaku solą , pieprzem i całość zblędować.
przygotowanie kiełbasek cd
Masę podzielić na 9 części. Brać po 3 patyczki do szaszłyków i oblepiać masą rybną, formując kiełbaski.
Na patelni rozgrzać olej rzepakowy i obsmażyć kiełbaski ze wszystkich stron. Podawać kiełbaski z cząstkami cytryny, keczupem lub majonezem.
Smacznego!