Sposób przygotowania:
Kiełbaski smyrneńskie.
Mięso wołowe zmielić przez maszynkę do mięsa,chleb zamoczyć w wodzie i rozgnieść widelcem,dodać drobno posiekany czosnek,jajo,
resztę przypraw.Wymieszać z mięsem,wyrobić,formując małe kiełb-
-aski(ok.20 sztuk),Rozgrzać tłuszcz na patelni i zrumienić kiełbaski na złoty brąz.Z pozostałych składników zrobić sos,gotując go na małym ogniu przez 30 min.Włożyć kiełbaski do sosu i gotować na
małym ogniu z 15 min.Podawać na gorąco z ryżem lub frytkami.
resztę przypraw.Wymieszać z mięsem,wyrobić,formując małe kiełb-
-aski(ok.20 sztuk),Rozgrzać tłuszcz na patelni i zrumienić kiełbaski na złoty brąz.Z pozostałych składników zrobić sos,gotując go na małym ogniu przez 30 min.Włożyć kiełbaski do sosu i gotować na
małym ogniu z 15 min.Podawać na gorąco z ryżem lub frytkami.