marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Kiełbaski smyrneńskie.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Mięso wołowe zmielić,chleb zamoczyć w wodzie i rozgnieść widelcem,dodać czosnku,jajo,doprawić,wymieszać całość.Formować kiełbaski,smażyć.

Kiełbaski smyrneńskie.

Składniki:

Kiełbaski smyrneńskie.

 

  • 50-60 dag.mięsa wołowego,
  • 2 kromki białego chleba,
  • pół szklanki wody,
  • 2 ząbki czosnku,
  • 1 jajko,
  • pół szklanki oliwy,
  • 50 dag.pomidorów,
  • pół łyżeczki pieprzu,
  • łyżeczka zmielonego kminku,
  • 5 dag.masła,
  • 2 łyżeczki soli,
  • łyżeczka cukru.

Sposób przygotowania:

Kiełbaski smyrneńskie.
Mięso wołowe zmielić przez maszynkę do mięsa,chleb zamoczyć w wodzie i rozgnieść widelcem,dodać drobno posiekany czosnek,jajo,
resztę przypraw.Wymieszać z mięsem,wyrobić,formując małe kiełb-
-aski(ok.20 sztuk),Rozgrzać tłuszcz na patelni i zrumienić kiełbaski na złoty brąz.Z pozostałych składników zrobić sos,gotując go na małym ogniu przez 30 min.Włożyć kiełbaski do sosu i gotować na
małym ogniu z 15 min.Podawać na gorąco z ryżem lub frytkami.

Tagi:

jajko chleb jajka