Kiełbaski w cieście

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Znikają zaraz po upieczeniu. Smakują wszystkim!

Kiełbaski w cieście

Składniki:

Kiełbaski w cieście

 

  • kilkanaście kiełbasek koktajlowych
  • 2 łyżki sezamu
  • opakowanie mrożonego ciasta francuskiego
  • żółtko

Sposób przygotowania:

Kiełbaski w cieście
Rozmrożone ciasto francuskie pokrój na 3-4 cm szerokości paseczki. Kiełbaski ponacinaj z jednej strony na krzyż. Każdą kiełbaskę owiń w ciasto. Ułóż na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce. Żółtko lekko roztrzep, posmaruj ciasto z wierzchu, posyp sezamem. Kiełbaski wstaw do nagrzanego do temperatury 220 stopni piekarnika. Piecz na złoty kolor ok. 10 minut. Podawaj np. z pomidorami.

Tagi:

ciasto