przejs

przejs

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 345]

Kiełbaski w cieście francuskim zapiekane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Taki prosty przepis na szybkie ciepłe śniadanie.

Kiełbaski w cieście francuskim zapiekane

Składniki:

Kiełbaski w cieście francuskim zapiekane

 

  • 4 -5 kiełbasek - u mnie parówki, ale polecam frankfurterki
  • 275 g gotowego ciasta francuskiego
  • 2- 3 jajka
  • łyżka mleka
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Kiełbaski w cieście francuskim zapiekane
Parówki przekrawamy na trzy części każdą. Ciasto francuskie rozwijam i kroimy na kawałki o wielkości 2,5 cm x 3,5 cm. Kokilki lub inne nieduże naczynka do zapiekania smarujemy masłem. Zawijamy parówki w kawałki ciasta francuskiego i wkładamy je po 3-4 sztuki ( w zależności od wielkości naszych naczynek) , ustawiając je pionowo. Jajka z dodatkiem mleka rozkłócamy. Doprawiam solą i pieprzem.Polewamy parówki do 2/3 wysokości. Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 20-25 minut. Jemy na gorąco.