Sposób przygotowania:
Kieszonki schabowe duszone w sosie chińskim
Schab opłukać , osuszyć oraz pokroić na średnio grube plastry na tyle, by je można było naciąć w środku i nadziać.Natrzeć kieszonki solą. Mix chiński z puszki wywalić na sitko, by zalewa obciekła oraz nadziać nim nacięte kieszonki w schabie i przebić wykałaczką przy brzegach mięsa. Olej wlać na patelnię i rozgrzać, potem posiekać cebulę i zeszklić.Zrumienić garstkę orzeszków ziemnych i wyjąć. Następnie na skwierczący kłaść nadziane kieszonki. Smażyć z obu stron na rumiano. Potem zalać wodą, by zakryła nieco mięso, dodać przypraw zapachowych, a potem dodać pozostałe warzywa jak świeże umyte i oczyszczone i pokrojone w paski i talarki papryki i czuszki. Zamiast cebuli można dodać pokrojoną na talarki białą część pora. Przykryć patelnię pokrywką i dusić z 40 min. na wolnym ogniu. Zaprawić fixem chińskim pod koniec, zamieszać i nakładać danie na talerze. Wyjąć wykałaczki przed podaniem z mięsa. Serwować z ryżem białym i zrumienionymi orzeszkami.