Sposób przygotowania:
Kieszonki schabowe z serem i pieczarkami
Schab podzielić na 4 porcje,w każdym plastrze schabu zrobić nacięcie, tak aby powstała kieszonka.
Plastry schabu nie rozbijać.
Kieszonki schabowe oprószyć solą i pieprzem.
Pieczarki oczyścić, opłukać, cienko poszatkować.
Cebulę obrać, posiekać, przesmażyć na tłuszczu.
Do przesmażonej cebulki dodać pieczarki, sól i pieprz, udusić.
Ser w plastrach i uduszone pieczarki włożyć do kieszonek, spiąć wykałaczkami.
Kieszonki maczać w roztrzepanym jajku, panierować w tartej bułce.
Na dobrze rozgrzanym tłuszczu smażyć kieszonki na złoty kolor.
Następnie przełożyć kieszonki schabowe na brytfannę wysmarowaną tłuszczem, włożyć do piekarnika w 180 stop, piec do miękkości mięsa.
Plastry schabu nie rozbijać.
Kieszonki schabowe oprószyć solą i pieprzem.
Pieczarki oczyścić, opłukać, cienko poszatkować.
Cebulę obrać, posiekać, przesmażyć na tłuszczu.
Do przesmażonej cebulki dodać pieczarki, sól i pieprz, udusić.
Ser w plastrach i uduszone pieczarki włożyć do kieszonek, spiąć wykałaczkami.
Kieszonki maczać w roztrzepanym jajku, panierować w tartej bułce.
Na dobrze rozgrzanym tłuszczu smażyć kieszonki na złoty kolor.
Następnie przełożyć kieszonki schabowe na brytfannę wysmarowaną tłuszczem, włożyć do piekarnika w 180 stop, piec do miękkości mięsa.
Netka