kober

kober

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 325]

Kieszonki z nadzieniem z pasztetu

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pyszne kieszonki idealne do podania jako przystawka lub danie główne.

Kieszonki z nadzieniem z pasztetu

Składniki:

Kieszonki z nadzieniem z pasztetu

 

  • Ciasto makaronowe
  • 1 pasztet (130 g) DROP
  • 1 łyzka oleju sezamowego,
  • 1 cebula dymka
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 łyżki drobno pokrojonego szczypiorku
  • mieszanka pięciu przypraw.

Sposób przygotowania:

Kieszonki z nadzieniem z pasztetu
Z rozwałkowanego ciasta powycinać 10 prostokatów wielkości pocztówki. Pasztet zasmażyć na na oleju sezamowym stale mieszając. Dymkę pokroić drobno, dodać do smażonego pasztetu i krótko smażyć. Wycisnięty czosnek wymieszać z solą i dodać do pasztetu, doprawić sosem sojowym i przyprawami. Ostudzić. Do nadzienia dodać szczypiorek, nadzienie porozkładać na ciasto, zawinąć a końce mocno ścisnąć w celu sklejenia. Smażyć ok. 10-15 min w głębokim tłuszczu.