Sposób przygotowania:
Kieszonki z owocami
Śliwki moczyć 1 godzinę w przegotowanej wodzie, osączyć, przepołowić. Jabłka umyć, obrać, przekroić, wyciąć gniazda nasienne, miąższ pokroić w plasterki. Jabłka przełożyć do miski, skropić sokiem z cytryny, oprószyć cukrem i majerankiem. Mięso umyć, osuszyć, przekroić na 4 filety, w każdym wyciąć kieszeń, 2 filety wypełnić śliwkami, pozostałe jabłkami. Brzegi spiąć wykałaczkami. Kotlety oprószyć mąką, 2 łyżki tłuszczu rozgrzać na patelni, obsmażyć kotlety z każdej strony na rumiano. Brytfannę wysmarować resztą tłuszczu, włożyć kotlety, podlać bulionem. Piec 30 minut w piekarniku nagrzanym do temp 180stc, od czasu do czasu polewając sosem do pieczenia. Podawać z bułeczką.