kaja__1991

kaja__1991

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 235]

Kieszonki z suszoną śliwką i serem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

kolejny pomysł na szybki obiad gdy nic nam nie przychodzi do głowy

Kieszonki z suszoną śliwką i serem

Składniki:

Kieszonki z suszoną śliwką i serem

 

  • schab bez kości - 400 gramów
  • plastry żółtego sera
  • śliwki suszone - bez pestek około16 sztuk
  • Łowicz „dziś na obiad…”- soczysty schab

Sposób przygotowania:

Kieszonki z suszoną śliwką i serem
1. Pokrój schab na centymetrowej grubości plastry.
2. W każdym plastrze zrób głębokie nacięcie z boku, tworząc kieszonkę.
3. Włóż do środka każdej z kieszonek śliwki oraz plaster żółtego sera i zamknij otwór wykałaczką
4. Mieso przełóż do naczynia żaroodpornego i zalej zawartością słoika
Piecz w temperaturze 180 stopni przez ok. 1 godziny. Możesz podawać z ryżem