zbysiowa

zbysiowa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 706]

Kinder Country

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszny, mega słodki deser, przypomina popularnego batonika Kinder Country. Polecam małym i dużym łasuchom!

Kinder Country Więcej zdjęć (9)

Składniki:

Kinder Country

Masa jasna

  • 200 ml śmietanki 30%
  • 250 g mascarpone
  • 2 białe czekolady ( 200 g)
  • 3 szklanki płatków Kangus

masa ciemniejsza

  • 150 ml śmietanki 30%
  • 2 mleczne czekolady ( 200 g)

dodatkowo

  • herbatniki 200 - 250 g

Sposób przygotowania:

Kinder Country
Moja blaszka ma wymiary 25 x 21 cm, należy ją wyłożyć folią lub papierem do pieczenia.

Najpierw rozpuszczam czekoladę białą, najlepiej zrobić to na parze. Odstawiam ja do ostudzenia.

Jak czekolada już prawie gotowa, ubijam kremówkę na sztywno, pod koniec ubijania dodaję porcjami mascarpone, na koniec także porcjami, zimna czekolada, wsypuję chrupki ( kangusy) i mieszam całość.

Powstałą masę wykładam na ułożone w blaszce herbatniki. Na masie układam drugą warstwę herbatników.

Teraz masa ciemniejsza.

Czekolady mleczne także trzeba roztopić, robię to na parze, odstawiam do wystudzenia. Ubijam 150 ml śmietanki i dodaję powoli zimną czekoladę, mieszam aż się razem połączą.

Masę wykładam na drugą warstwę herbatników.

Wierzch deseru posypuję obficie chrupkami (kangusami)

Deser musi odstać swoje w lodówce, aby dobrze stężał.



Polecam podawać dobrze schłodzony, smakuje mega !!!
Kinder Country
blaszkę trzeba najpierw wyłożyć herbatnikami
Kinder Country
Najpierw rozpuszczam czekoladę białą, najlepiej zrobić to na parze. Odstawiam ja do ostudzenia.
Kinder Country
na koniec także porcjami, zimna czekolada, wsypuję chrupki ( kangusy) i mieszam całość.
Kinder Country
Jak czekolada już prawie gotowa, ubijam kremówkę na sztywno
Kinder Country
Kinder Country
Kinder Country
Kinder Country

Tagi:

deser