Kuchnia MagdaLeny

Kuchnia MagdaLeny

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 179]

Serce Kinder Country

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Bardzo popularne w internecie ciasto Kinder Country ale w innym wydaniu, moim wydaniu. Kakaowe ciasto z lekką śmietanową masą i prażoną pszenicą.

Serce Kinder Country Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Serce Kinder Country

Ciasto

  • 1 szklanka mąki pszennej
  • 2 łyżki maki ziemniaczanej
  • 3/4 szklanki cukru
  • 1 op. cukru waniliowego
  • 200 g masła
  • 4 jajka
  • 4 łyżki kakao
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia

Masa

  • 200 ml śmietany kremówki
  • 2 op. serka homogenizowanego naturalnego (po 140 g)
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 5 łyżeczek żelatyny
  • 1 szklanka pszenicy prażonej w miodzie

Dodatkowo

  • 1 szklanka pszenicy prażonej w miodzie do przyozdobienia

Sposób przygotowania:

Serce Kinder Country
Zmieszać ze sobą:

Przesianą przez sitko mąkę pszenną, mąkę ziemniaczaną, proszek do pieczenia i kakao. Masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym za pomocą miksera. Kolejno dodawać jajka, a na końcu stopniowo zmieszane składniki suche, ciągle miksujac. Ciasto przełożyc do formy wyłożonej papierem do pieczenia i piec przez 30-40 min. w temp. 180 stopni. Wystudzić.

Żelatynę zalać małą ilością zimnej wody, aby spęczniała, a następnie rozpuścić ją w kąpieli wodnej. Śmietanę kremówkę ubić mikserem na sztywno i dodać rozpuszczoną żelatynę. Serki homogenizowane zmiksować z cukrem pudrem, a następnie połączyć je z ubitą śmietanką. Do gotowej masy dodać pszenicę prażoną i wymieszać łyżką.

Ciasto przekroić na pół, na 2 blaty równej grubości. Na pierwszym blacie wyłożyć większą część masy i przykryć drugim blatem. Wierzch i boki ciasta pokryć pozostałą częścią masy.

Przyozdobić pszenicą prażoną w miodzie. Włożyć do lodówki.
Serce Kinder Country
Kawałek ciasta Kinder Country na talerzyku