Sposób przygotowania:
Serce Kinder Country
Zmieszać ze sobą:
Przesianą przez sitko mąkę pszenną, mąkę ziemniaczaną, proszek do pieczenia i kakao. Masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym za pomocą miksera. Kolejno dodawać jajka, a na końcu stopniowo zmieszane składniki suche, ciągle miksujac. Ciasto przełożyc do formy wyłożonej papierem do pieczenia i piec przez 30-40 min. w temp. 180 stopni. Wystudzić.
Żelatynę zalać małą ilością zimnej wody, aby spęczniała, a następnie rozpuścić ją w kąpieli wodnej. Śmietanę kremówkę ubić mikserem na sztywno i dodać rozpuszczoną żelatynę. Serki homogenizowane zmiksować z cukrem pudrem, a następnie połączyć je z ubitą śmietanką. Do gotowej masy dodać pszenicę prażoną i wymieszać łyżką.
Ciasto przekroić na pół, na 2 blaty równej grubości. Na pierwszym blacie wyłożyć większą część masy i przykryć drugim blatem. Wierzch i boki ciasta pokryć pozostałą częścią masy.
Przyozdobić pszenicą prażoną w miodzie. Włożyć do lodówki.
Przesianą przez sitko mąkę pszenną, mąkę ziemniaczaną, proszek do pieczenia i kakao. Masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym za pomocą miksera. Kolejno dodawać jajka, a na końcu stopniowo zmieszane składniki suche, ciągle miksujac. Ciasto przełożyc do formy wyłożonej papierem do pieczenia i piec przez 30-40 min. w temp. 180 stopni. Wystudzić.
Żelatynę zalać małą ilością zimnej wody, aby spęczniała, a następnie rozpuścić ją w kąpieli wodnej. Śmietanę kremówkę ubić mikserem na sztywno i dodać rozpuszczoną żelatynę. Serki homogenizowane zmiksować z cukrem pudrem, a następnie połączyć je z ubitą śmietanką. Do gotowej masy dodać pszenicę prażoną i wymieszać łyżką.
Ciasto przekroić na pół, na 2 blaty równej grubości. Na pierwszym blacie wyłożyć większą część masy i przykryć drugim blatem. Wierzch i boki ciasta pokryć pozostałą częścią masy.
Przyozdobić pszenicą prażoną w miodzie. Włożyć do lodówki.