Sposób przygotowania:
Ciasto Kinder countryETAP 1:
Białe czekolady połamać na kawałki, wrzucić do rondelka i rozpuścić w kąpieli wodnej. Wystudzić.
200 ml śmietanki ubić ze śmietan-fixem na sztywno. Do śmietany dodać partiami serek mascarpone. Wymieszać. Następnie ciągle miksując na niskich obrotach wlać do masy chłodną czekoladę. Na koniec wsypać 3 szklanki płatków kangusów. Wymieszać.
Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia. Na dnie ułożyć warstwę herbatników. Na ciastka wyłożyć zrobioną masę. Przykryć drugą warstwą herbatników.
Czekoladę mleczną i gorzką rozpuścić w kąpieli wodnej tak jak białą. Wystudzić.
Resztę śmietanki czyli 150 ml ubić na sztywno. Wlać do niej powoli wystudzoną czekoladę. Masę wyłożyć na herbatniki. Wierzch posypać szklanką płatków.
Ciasto wstawić do lodówki żeby się schłodziło.
SylaUla