Sposób przygotowania:
Królik Eli duszony w śmietanieprzygotowanie składników
Królika opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem i podzielić na części. Cienkie płaty mięsa z brzucha królika oprószyć solą i pieprzem. Na mięsie położyć suszone pomidory i plastry sera camembert. Całość ciasno zwinąć i obwiązać białą nicią kuchenną.
przygotowanie składników cd
Na głębokiej patelni rozgrzać olej, włożyć królika i obsmażyć z obu stron. Wyjąć królika na półmisek.
przygotowanie składników cd
Cebule obrać z łupinek i pokroić w kostkę. Czosnek obrać z łupinek i przecisnąć przez praskę.
przygotowanie składników cd
Do tłuszczu ze smażenia królika dodać cebulę, czosnek i usmażyć. Do cebuli z czosnkiem dodać przyprawę do królika.
przygotowanie królika
Do cebuli z czosnkiem i przyprawą dodać obsmażonego królika, Całość podlać wodą i dusić około 15 minut. Do królika wlać śmietanę i dusić aż królik będzie miękki i sos zgęstnieje. Gotowego królika wyjąć na półmisek. Powstały sos zmiksować. Królika podawać z sosem.
Smacznego!
gusia1000