Sposób przygotowania:
Schab ze śliwką wędzoną z rękawa
Świeży schab bez kości opłukać, osuszyć ręcznikiem papierowym, ostrym, wąskim nożem zrobić tunel do nadziewania.
Przyprawę marynata do mięs wymieszać z olejem, wodą wg. sposobu użycia.
Śliwki wędzone, boczek wędzony i cebulę pokrojone w kostkę wpychać palcem do tunelu, mocno natrzeć cały schab przyprawą marynata do mięs.
Schab włożyć do rękawa, rękaw zamknąć spinaczami i włożyć do blaszki, schować do lodówki najlepiej na całą noc.
Piec w piekarniku nagrzanym na200C, grzanie góra/dół około 70 minut, następnie rękaw na środku rozciąć i piec jeszcze z 20 minut.
Schab dobrze wystudzić, wywar z pieczenia można wykorzystać np. do bigosu, gulaszu, sosu, zupy.
Przyprawę marynata do mięs wymieszać z olejem, wodą wg. sposobu użycia.
Śliwki wędzone, boczek wędzony i cebulę pokrojone w kostkę wpychać palcem do tunelu, mocno natrzeć cały schab przyprawą marynata do mięs.
Schab włożyć do rękawa, rękaw zamknąć spinaczami i włożyć do blaszki, schować do lodówki najlepiej na całą noc.
Piec w piekarniku nagrzanym na200C, grzanie góra/dół około 70 minut, następnie rękaw na środku rozciąć i piec jeszcze z 20 minut.
Schab dobrze wystudzić, wywar z pieczenia można wykorzystać np. do bigosu, gulaszu, sosu, zupy.
SylaUla
ziutula
Zgadza się, najlepsze domowe mięsko.