Sposób przygotowania:
Kinder pingui ciasto
mała zmiana; wczoraj robiłam wg przepisu i biszkopty były bardzo cieniutkie tak ze prawie smietana je zakryla, wiec dzisiaj zrobiłam dwa z podwójnej ilosci i ciasto było duze i puszyste BISZKOPTY: Piekarnik nagrzac do 180 st. Blaszke wyłozyc papierem do pieczenia posmarowanym masłem. Oddzielić białka od żółtek. Z białek ubić sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodać cukier. Później (wciąż ubijając) dodawać po 1 żółtku. Mąkę wymieszać w oddzielnej miseczce z kakao i proszkiem do pieczenia. Dodawać ją do masy po 1 łyżce, mieszając ręcznie (pod żadnym pozorem przy pomocy miksera!!!). Operacje powórzyc do drugiego biszkoptu. Ciasto przelać do blaszek (ja piekłam w 2 tortownicach) w temperaturze 180 stopni. Po 20 minutach powinny być gotowe. Wystudzić. MASA: Kremówkę schłodzić, a później ubić na sztywno z cukrem pudrem i "śmietan-fixami". GLAZURA CZEKOLADOWA: Wszystkie składniki rozpuścić razem na parze. Wystudzić. Na pierwszy biszkopt nałożyć połowę masy. Ładnie wyrównać i rozsmarować na niej połowę glazury. Odstawić w zimne miejsce do czasu, aż zastygnie i stwardnieje. Wówczas nałożyć na nią pozostałą masę i przykryć drugim biszkoptem. Polać glazurą. I zajadać sie:)
jovi
asia92