mitofri

mitofri

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 516]

Kisiel czekoladowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszny deser prosty w przygotowaniu.

Kisiel czekoladowy

Składniki:

Kisiel czekoladowy

 

 

Sposób przygotowania:

Kisiel czekoladowy
Na początku zagotować trzy szklanki mleka wraz z połamaną na kawałki laską wanilii i pokruszoną gorzką czekoladą. W pozostałej szklance mleka dokładnie rozmieszać mąkę ziemniaczaną. Stopniowo dodawać mleko z mąką do wrzącego mleka z czekoladą i wanilią energicznie mieszając do momentu aż mieszanka zgęstnieje. Gęsty, gorący kisiel przelewać do opłukanych wodą salaterek po czym odstawić w chłodne miejsce do wystygnięcia. Smacznego.

Tagi:

czekolada